Byxelkroken

Historik

Summering av helgen

Helgen bjöd på fina vindar och ett riktigt härligt höstväder. 50 stycken båtar fanns på startlistan, 46 av dem kom till start.

Lördagens segling bjöd på motvind under större delen på väg söderut genom skärgården. Trånga passager, kryssande båtar skapade många närkamper. Från fastlandet till Öland blev det en öppnare vind vilket gav seglarna en sträckbog.

På lördagskvällen ordnades fest i Byxelkrok, i den nyöppnade restaurangen Byxan. God mat, gott sällskap och tillika prisutdelning utifrån dagens segling. Pokalen för snabbast seglade båt från Västervik till Byxelkrok togs hem av Bengt Jannsen med sin besättning i en Express.

Under söndagen var det mer att följa med vinden. Båtarna gjorde god fart och de snabbaste seglade hem på drygt fyra timmar.

Resultat efter två dagars segling: 1:a Rolf Erixon (Nynäshamn), 2:a Bengt Jannsen (WSSW) och 3:a Per Larsson (WSSW).