Byxelkroken

Historik

Växlande vindar

Lördagens tävling bjöd till en början på lätta vindar, 3-7 m/s, ifrån väst. Längs farledens väg avtog vinden och båtarna gjorde bara några få knop ner emot tunnholmens fyr. Väl ute på Kalmarsund kom vinden åter tillbaka och det blev en fin överfart! Första båt gick i mål kl. 14:16:18, efter knappt 6 timmar.

Ett gediget prisbord dukades upp utanför Ölandsfiskaren och de tre första bestättningarna i varje grupp fick välja och vraka. Titta gärna in på sponsorsidan för att se vilka som var med och bidrog med saker. Vi tackar dem ännu en gång!

På söndagsmorgonen vaknade vi till ett spegelblankt kalmarsund. Det är inte ofta havet legat så still som nu, ännu mer sällan denna sommar. Tävlingsledningen tog tidigt ett bestul om att flytta starten till andra sidan sundet, intill Vinö Bredhäll. Tyvärr kom det inte någon vind hit heller och starten flyttades allt närmare Västervik. Klockan 12 blåste tävlingsledningen av dagens etapp, i avsaknad av vind.