Byxelkroken

Historik

Lätta vindar

Årets upplaga av Byxelkroken bjöd på lätta vindar.

Redan under skepparmötet på fredagen gick vi ut med att starten kommer att bli förflyttad. Först till söder om IDÖ, därefter flyttade vi oss ytterligare söder ut. Först nere vid Tunnholmen kunde vi skicka i väg starten med första start kl. 11:30.

Rätt vägval på en svårseglad överfart var A och O. Bäst gick det för Rolf Eriksson som blev första båt i mål. Rolf blev också totalsegrare efter dagens segling.

Under eftermiddagen och kvällen hölls prisutdelning följt av den efterlängtade regattamiddagen. Nittionio biljetter hade sålts i samband med anmälan. Trubbadur stod för underhåll! Alla var glada och mycket segling diskuterades. Härligt!

Söndagen bjöd även denna på lätta vindar. En kortare uppskjutning av starten gjordes. Kl. 10:15 stack de första båtarna och sista båt lämnade Byxelkrok straxt innan 11.

Överfarten gav på helg OK segling, med hastigheter upp mot 6.5 knop för de större båtarna. Inomskärs blev det lite sämre vindförhållanden vilket missgynnade de lite mindre båtarna. Stora delar av hemseglingen kunde göras med flygande segel i olika färger! Läckert att beskåda!

Målgång vid Skansholmen. Första båt över linjen var Tore Källmark, endast 7 sekunder förre Martin Lindved. Alla 43 seglande båtar gick i mål inom 90 minuter.

Sammanfattningsvis: En mycket fin och trevlig helg med lätta vindar.

Tack till alla deltagare