Byxelkroken

Historik

Nästan i överkant med vind

I samma stund som Tore hälsade alla välkomna till årets upplaga av kappseglingen öppnade sig himlen och stormen Knud drog fram utanför husknuten med dunder och brak. Träd välte längs norrlandsvägen, jollar blåste omkull på jolleplanen på Notholmen.

In i det sista och med hjälp av specialrapporten från SMHI bestämde vi oss för en alternativ bana med basen i Västervik. Ett beslut som alla verkade stå bakom.

Under lördagsmorgonen låg vinden stadig på 14-16 med byvinder upp över 20 meter per sekund. Av startfältets 55 båtar gav sig 23 modiga seglare ut den alternativa banan som tog dem upp på Gudingen och runt Enskär och Rätöarna. Tävlingsledningen skickade ut ett SMS med förhoppningen att förtydliga banan ytterligare. Detta misslyckades dock och öppnade i stället för misstolkningar. Bakläxa till oss!

Något innan klockan 14 började de flesta tränga sig igenom blockholmshålet innan de med några få slag kunde ta sig upp till Notholmen för målgång.

Restaurang Smedjan bjöd in till buffé i samtband med att Royal Kannan delades ut till den båt som kommit först i mål under lördagens segling. I år bar det Team Byggseglarna med Bo Hoffsten som skeppare som fick nöjet att motta denna. Ett stort grattis från oss alla.

Under söndagsmorgonen var det till en början något lugnare vindar, men till starten klockan 9 kom byarna åter tillbaka. De flesta av båtarna, 26 stycken till antalet idag, hissade flygande segel i samband med start. Fin marknadsföring för sporten. Många åskådare hade samlats.

Avslutningsvis blev det prisutdelning på Restaurang Smedjan. Ett gediget prisbord hade dukats upp och då solen lyste skönt kunde vi alla sitta ute.

En härlig helg att minnas tillbaka till. För resultaten hänvisar vi till dess huvudrubrik här på sidan.

Det finns även en hel del bilder från helgen också under Media.