Byxelkroken

Historik

Blandat väder med trevlig underhållning

Då lyckades vi tillslut komma till Byxelkrok igen!

Förra året blåste allt som bekant bort. Även detta år ville vädergudarna skrämma oss en aning med kraftig medelvind och byar upp mot 20 m/s.

På fredag morgon tog tävlingsledningen beslutet att det skulle bli en kappsegling och denna skulle ta oss till Byxelkrok. Lördagen lovade fina vindar runt 6-8 m/s. Söndagen såg inte lika bra ut, men hoppet fanns att det skulle hinna dra förbi eller vid sidan om.

Lördag:

Starten går enligt plan och alla (kvarvarande) 34 båtar lämnar Västervik bakom sig. När målfunktionärerna, placerade lite norr om Byxelkrok, tittade i sina kikare lite efter 12-hugget fylls denna av mänger av färgglada spinnakrar. Vilken syn. Vinden vred över något mot syd samtidigt som den avtog något. Vindvridet medförde att det blev något förbrant att fortsätta med det flygande seglet.

Efter båtarnas målgång och tillbaka nere i hamnen, kunde vi snabbt konstatera att det varit en superhärlig segling för alla! Wow!

Aftersail och prisutdelning

Klockan 15:30 dukades ett gediget prisbord upp intill Restaurang Alissa. Här spelades livemusik och alla var bara glada! En del blev extra glada då de också fick ett pris!

Söndag:

Dagen började med en timmas uppskjuten start. Vindhastigheter på mellan 10-14 m/s uppmättes. Klockan 09:00 gick första start. Totalt fullföljde 19 båtar. Vinden ökade allt mer under dagen. Någon båt hade loggat 15-16 knop över kalmarsund. Ett tydligt tecken på att det blåser en hel del. Några båtar gick sönder. En deltagare fick besöka sjukhus efter att fått bommen i huvudet. Otäckt! Man ställer sig frågan hur långt skepparen vågar pressa sitt material. Förr eller senare händer ju något. 

Klockan 16 har vi prisutdelning vid Restaurang Smedjan i Västervik. Resultatlistor finns för nerladdning på denna sidan under fliken §Resultat§.


Tack alla för fint genomförda seglingar! Hoppas vi se även nästa år!